Slotavond Middelburg 800 project Middelburg in Dialoog

 
 
 

Het was een mooie en gedenkwaardige avond daar op 15 februari in de Spot Middelburg. Jan Terlouw hield een prachtig en gloedvol betoog, waarbij bijna iedereen (en wat een opkomst hadden we!) op zijn verzoek op de grond zat en ademloos luisterde naar hem. Hij vertelde over de wereld van het grote geld, duurzaamheid, intermenselijke verhoudingen en natuurlijk over het touwtje uit de brievenbus. En o ja, hij zei nog iets over het referendum. Maar daar was het ons allemaal niet om begonnen; wij als Middelburg in Dialoog waren vooral geïnteresseerd in het verhaal van vertrouwen, herkenning en een samen-leving. Of hoe leven we samen in de deze stad nu en in de toekomst. Iets dat we met Middelburg in Dialoog juist proberen te bereiken.
Vervolgens ontstonden er aan de 16 (!) statafels mooie dialogen en gesprekken over onderwerpen als  CitySeeds, het Pennywafelhuis, Samenwerkingskunde, de Kinderdialoog en een Woonwerkgemeenschap, Geweldloze communicatie en catering Dennis. Maar ook gingen mensen in gesprek met de aanwezige wethouders en de burgemeester.

De filmpjes met de best practices staan op de site (>>), kijk er nog eens na en doe er je voordeel mee. En hieronder zie je een kleine impressie met foto’s van deze avond, gemaakt door Tim van Kleunen.
Verder willen we natuurlijk iedereen bedanken, gaan we nieuwe plannen smeden en komen we weer bij u terug. Dat in ieder geval!